Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

16-11-2017:
Een organizer bij jou thuis?
16-11-2017:
Wil je weten wat ik voor jou op je werk kan betekenen?
14-6-2016:
Bekijk hier het introductiefilmpje over organizen!

Blog berichten

TQM, oftewel: in een keer goed! Loslaten Bespaar tijd door je mail af te handelen! Opruimen is een hype! Nog meer boeken, help! Goed is goed genoeg! Goede voornemens, wens of werkelijkheid? De Pomodoro Techniek Kopen of niet? De gezinsvergadering

De gezinsvergadering

Geplaatst: 30-09-2014

 

Nu de scholen, de sport clubs en andere activiteiten weer zijn begonnen is het altijd even zoeken naar het nieuwe ritme van ‘Hotel Papa en Mama’.

Kon je vorig jaar nog gewoon op dinsdag met elkaar rond de tafel, dit jaar komt zoonlief thuis als dochter net vertrekt voor haar training en tja, wanneer eet je dan? En wie brengt de oudste naar ballet als jij nog met de jongste bij de zwemles zit.

Een gezinsvergadering, eens per week, kan in een dergelijke situatie handig en zinvol zijn om overzicht te geven over wie, wanneer, met welk tasje, waar moet zijn. Tijdens deze vergadering komen een aantal vaste onderwerpen ter sprake, aangevuld met wat op dat moment actueel is.

Vast agenda punt is in ieder geval: wat staat er in onze agenda’s voor de komende week en wat is er nodig om deze week soepel te laten verlopen?

Je kunt de agenda, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, uitbreiden met:

  • wat vond je leuk deze week?
  • wat vond je minder leuk deze week en waardoor kwam dat?
  • welke afspraken zijn niet nagekomen en wat kunnen we daar aan veranderen?
  • moet er iets worden gerepareerd (b.v. lekke band of fietslicht)?
  • moet er iets worden aangeschaft (b.v. cadeautjes of grotere gymschoenen)?

 

Handige avonden voor een gezinsvergadering zijn vrijdag- of zondagavond. Zorg ervoor dat het in een ontspannen sfeer gaat, bijvoorbeeld met iets lekkers erbij. En sluit het af door samen een spel te spelen.

Heb je vragen over de gezinsvergadering, mail of bel me.

 

 
Ivonne Brans
Tweemolentjeskade 10
2612XW Delft
015-2130386
06-44952349