Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

16-11-2017:
Een organizer bij jou thuis?
16-11-2017:
Wil je weten wat ik voor jou op je werk kan betekenen?
14-6-2016:
Bekijk hier het introductiefilmpje over organizen!

Blog berichten

TQM, oftewel: in een keer goed! Loslaten Bespaar tijd door je mail af te handelen! Opruimen is een hype! Nog meer boeken, help! Goed is goed genoeg! Goede voornemens, wens of werkelijkheid? De Pomodoro Techniek Kopen of niet? De gezinsvergadering

Goed is goed genoeg!

Geplaatst: 04-02-2015

Mijn klanten zijn vaak perfectionisten. Misschien denk je nu: perfectionisme, dan heb je toch geen problemen met orde houden en opruimen? Maar juist perfectionisme kan een enorme belemmering zijn in je handelen, je functioneren en je leven.

Je wilt wel je administratie op orde brengen, alleen heb je het ideale archief systeem nog niet gevonden waardoor je er nog maar niet aan begint. Of je vindt geen kast goed genoeg voor jouw interieur daarom lukt het niet om op te ruimen. Je perfectionisme is dan verlammend geworden.

Een gezonde dosis perfectionisme is natuurlijk heel fijn. Je doet wat je moet doen en vervolgens ben je daar tevreden over. Je kunt vinden wat je nodig hebt en al je spullen hebben een vaste plek. Het kan natuurlijk altijd nog beter, preciezer en mooier, maar voor nu is het o.k.

Een perfectionist laat zich vaak sturen door te hoge verwachtingen. Verwachtingen van zichzelf of van iemand uit zijn omgeving. Maar, hoge verwachtingen leiden tot faalangst. Faalangst leidt vervolgens tot uitstel. En door uitstel gebeurt er niets, je komt tot stilstand.

Niemand is perfect. Als jij verlammend perfectionisme bij jezelf herkent, stop dan met je te spiegelen aan anderen. Begin met wat je wilt doen en wees tevreden over wat lukt. Start klein en beloon jezelf voor wat je doet. Voorkom pietluttigheid, streef naar grote lijnen. Fouten en vergissingen maken mag. Zie dit niet als falen maar als een leermoment. Want een echte perfectionist is iemand die leert te leven in balans met zijn of haar imperfecties.

Blijft jouw perfectionisme je belemmeren in je handelen en je functioneren?

Heb je behoefte aan iemand die eens met je meedenkt of zegt ‘Dit is goed genoeg!’?

Neem dan contact met me op: bel me op 015 – 2130386 of mail me ivonne@ivonnebrans.nl 

Uit ervaring weet ik dat een coaching gesprek wonderen kan verrichten.

 

 
Ivonne Brans
Tweemolentjeskade 10
2612XW Delft
015-2130386
06-44952349