Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

16-11-2017:
Een organizer bij jou thuis?
16-11-2017:
Wil je weten wat ik voor jou op je werk kan betekenen?
14-6-2016:
Bekijk hier het introductiefilmpje over organizen!

Blog berichten

TQM, oftewel: in een keer goed! Loslaten Bespaar tijd door je mail af te handelen! Opruimen is een hype! Nog meer boeken, help! Goed is goed genoeg! Goede voornemens, wens of werkelijkheid? De Pomodoro Techniek Kopen of niet? De gezinsvergadering

Bespaar tijd door je mail af te handelen!

Geplaatst: 01-04-2015

 

Tja, dat bericht heb ik wel langs zien komen’ hoorde ik mijn klant zeggen. ‘Ik check echt heel vaak mijn inbox’. Toch had deze manager niet op tijd gereageerd op een heel belangrijk bericht.

Veel effectiever dan ‘scannen’ is het om je mail te behandelen. Het liefst maximaal twee of drie keer per dag. En met behandelen bedoel ik: goed lezen, een besluit nemen, of de actie noteren, en dan afhandelen.

Dankzij onze smartphones is het ook zo gemakkelijk om even je berichten te checken. Er zijn mensen die het wel meer dan 100 keer per dag doen!  Misschien doe jij het minder vaak. Toch ben je iedere keer dat je je berichten scant afgeleid van hetgeen je eigenlijk aan het doen bent. Daar gaat je concentratie! Verder is het onmogelijk om in de file, bij de kassa van de supermarkt of in de minuut tussen twee afspraken door je mail direct af te handelen. Daardoor moet je alles op een later moment nog eens doornemen. Het kost je dus ook nog eens heel veel tijd!

Om geen berichten meer te missen en je berichten niet meerdere keren te hoeven lezen is het belangrijk om je mail in een keer af te handelen. Daar moet je gewoon even voor gaan zitten met je agenda en je to-do lijst erbij. Op die manier mis je geen belangrijke berichten meer en hoef je je mail maar een keer te lezen.

De belangrijkste tip die ik je kan geven met betrekking tot het behandelen van je mail is om onmiddellijk alles af te handelen wat binnen twee minuten kan. Dat scheelt echt heel veel tijd!

Wil jij nog meer tips om efficiënt en effectief je mail af te handelen?

In een ochtend leer je van mij de tips en tricks om af te komen van je overvolle inbox. Neem daarvoor nu contact met me op!

Je kunt me bereiken op 015-2130386. Of mail me: ivonne@ivonnebrans.nl

 

 
Ivonne Brans
Tweemolentjeskade 10
2612XW Delft
015-2130386
06-44952349