Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

16-11-2017:
Een organizer bij jou thuis?
16-11-2017:
Wil je weten wat ik voor jou op je werk kan betekenen?
14-6-2016:
Bekijk hier het introductiefilmpje over organizen!

Blog berichten

TQM, oftewel: in een keer goed! Loslaten Bespaar tijd door je mail af te handelen! Opruimen is een hype! Nog meer boeken, help! Goed is goed genoeg! Goede voornemens, wens of werkelijkheid? De Pomodoro Techniek Kopen of niet? De gezinsvergadering

Opruimen is een hype!

Geplaatst: 01-04-2015

 

De afgelopen maand is er van alles gebeurd en gepubliceerd omtrent het thema ‘opruimen’, zoals:

  • Op 14 maart was de landelijke ‘Loslaatdag’ met het doel het leven eenvoudiger en rustiger te maken.
  • Smart & Sexy organiseerde een 30 dagen durende ‘opruim challenge’: gedurende een maand ruimden 1000 deelnemers hun huis op. Ik heb daaraan bijgedragen door gratis 2 uur opruim advies te geven als win actie.
  • De Genoeg, de Libelle, de Radar+ en de Volkskrant publiceerden artikelen over opruimen en schoonschip maken.
  • En er kwam een nieuw boek uit: ‘Opgeruimd’ geschreven door de Japanse Marie Kondo dat op de sociale media bejubeld is. Marie adviseert je om je bij elk voorwerp in je huis af te vragen: ‘Does it spark joy?’ oftewel: ‘Word ik hier blij van?’. Een vraag die ik mijn klanten ook al heel wat keren gesteld heb. En het werkt, probeer het maar!

 

Zou de opruim hype iets te maken hebben met de komst van de lente. Ik geloof het vast!

Ik vind het heerlijk dat we in een land wonen waar de seizoenen zich afwisselen. De winter is koud en donker, echt een periode om je in huis te omringen met gezelligheid of om een lange winterslaap te houden. Net als de natuur vallen we stil. De lente is de voorbode van de zomer, soms nog onstuimig, soms al zacht.

Zodra de lente in aantocht is komen de lentekriebels. Het licht van de lengende dagen zorgt ervoor dat we in een betere stemming komen en dat we weer energie krijgen.

En dat is heerlijk, want er is van alles te doen. De winterkleding mag weer opgeborgen. Het gazon heeft mest nodig en het balkon en de schuur kunnen wel een opruimbeurt gebruiken.

Daarna kunnen we ons gaan voorbereiden op het grote genieten in de zomer: de tuinkussens kunnen tevoorschijn gehaald, de grasmaaier wil een oliebeurtje en de sproeier kan weer aangesloten. En dan: laat die zon maar komen!

Wil jij ook in de zomer lui van de zon genieten? Doe dan nu mee met de opruimhype, maak gebruik van je lentekriebels en ga aan de slag!

Heb je geen idee waar je moet beginnen, of kan je wel wat advies gebruiken?

Neem dan contact met me op via ivonne@ivonnebrans.nl of bel me: 015 2130386

 

 
Ivonne Brans
Tweemolentjeskade 10
2612XW Delft
015-2130386
06-44952349