Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

16-11-2017:
Een organizer bij jou thuis?
16-11-2017:
Wil je weten wat ik voor jou op je werk kan betekenen?
14-6-2016:
Bekijk hier het introductiefilmpje over organizen!

Blog berichten

TQM, oftewel: in een keer goed! Loslaten Bespaar tijd door je mail af te handelen! Opruimen is een hype! Nog meer boeken, help! Goed is goed genoeg! Goede voornemens, wens of werkelijkheid? De Pomodoro Techniek Kopen of niet? De gezinsvergadering

Loslaten

Geplaatst: 16-06-2015

 

Zojuist heb ik besloten om de bloemenpers – om bloemen in te drogen -, die nog van mijn moeder is geweest, weg te geven.

Daar ga ik ooit nog iets mee doen, dacht ik, iedere keer als ik hem zag. Maar al die jaren dat de bloemenpers in mijn bezit is, is het er niet van gekomen. En pas nu weet ik het zeker: het gaat er nooit van komen.

Veel van de spullen die we om ons heen verzamelen hebben te maken met wensen. ‘Ooit ga ik…’ vul zelf maar aan: brood bakken, schilderen, die oude motor restaureren. En bij al deze activiteiten horen materiaal, machines en onderdelen en ook heel veel tijd. Tijd die we vaak niet hebben of nemen.

Het afscheid nemen van spullen is een langdurig proces. Zeker als het gaat om spullen van een dierbare overledene. Loslaten van spullen is vaak de laatste stap van een rouwproces.

Ik heb besloten dat ik het voorwerp niet langer nodig heb als herinnering aan mijn moeder, en ook dat ik het niet zelf ga gebruiken. Ik heb er een foto van gemaakt en dat is genoeg. En dat voelt goed.

Als jij moeite hebt met het loslaten van spullen waar je met veel emotie aan vast zit, neem dan contact met me op.

Je kunt me bereiken op 015-2130386.

Of mail me: ivonne@ivonnebrans.nl

 

 

 
Ivonne Brans
Tweemolentjeskade 10
2612XW Delft
015-2130386
06-44952349