Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

16-11-2017:
Een organizer bij jou thuis?
16-11-2017:
Wil je weten wat ik voor jou op je werk kan betekenen?
14-6-2016:
Bekijk hier het introductiefilmpje over organizen!

Blog berichten

TQM, oftewel: in een keer goed! Loslaten Bespaar tijd door je mail af te handelen! Opruimen is een hype! Nog meer boeken, help! Goed is goed genoeg! Goede voornemens, wens of werkelijkheid? De Pomodoro Techniek Kopen of niet? De gezinsvergadering

TQM, oftewel: in een keer goed!

Geplaatst: 16-06-2015

 

Een drukke ondernemer, op rand van overspannenheid, zocht antwoord op de vraag: hoe kan ik effectiever en efficiënter werken? Via een doorverwijzing van een tevreden klant was hij bij mij terecht gekomen.

Tijdens ons gesprek kwam hij tot het inzicht dat het niet de drukte was die hem parten speelde. Nee, het kwam doordat hij veel dingen, vanwege de haast, maar even vlug, vlug deed.

Juist door de drukte deed hij heel veel dingen half. Zo waren er onleesbare aantekeningen op kladjes, te haastig genoteerde foute mailadressen en er waren veel belangrijke papieren nog niet gearchiveerd. Daardoor kon hij niet lezen wat hij had opgeschreven, kwamen veel mails retour en ging er veel tijd zitten in het zoeken naar stukken.

Ik heb met hem het principe van TQM besproken. TQM staat voor Total Quality Management en is een managementstroming. Een van de aspecten ervan is dat het effectiever en efficiënter is om alle activiteiten in één keer goed te doen. Hiermee wordt tijd bespaard op correcties, mislukte producten en serviceverlening. En uiteindelijk bespaart men daardoor op kosten. TQM is zowel toepasbaar binnen productiebedrijven en dienstverlenende organisaties, maar zeker ook privé!

Mijn klant was erg blij met de verworven kennis.

Probeer het zelf ook maar eens: doe hetgeen je moet doen in één keer goed. Het scheelt echt veel tijd!

Wil je hier meer over weten? Je kunt me bereiken op 015-2130386. Of mail me: ivonne@ivonnebrans.nl

 

 
Ivonne Brans
Tweemolentjeskade 10
2612XW Delft
015-2130386
06-44952349